Tijd om te relaxen - Reisverslag uit Sint Maarten, Nederland van Willemijn Klepper - WaarBenJij.nu Tijd om te relaxen - Reisverslag uit Sint Maarten, Nederland van Willemijn Klepper - WaarBenJij.nu

Tijd om te relaxen

Blijf op de hoogte en volg Willemijn

16 November 2014 | Nederland, Sint Maarten

Afgelopen donderdag ging de zoektocht naar een huis verder. Fokelien zette me af bij Alexandra die nog 2 appartementen via een collega had. Dus op naar het eerste appartement.
Daar aangekomen stond er een andere jongen te wachten die ook een kamer zocht. Het mooie aan het appartement was dat het echt een poep en een scheet van het strand was. Verder was het allemaal tamelijk tragisch. De betreffende appartementen die er te huur waren konden we niet zien want de bewoners waren niet thuis maar we konden een van de anderen zien, daar zat een stelletje in, het was klein, donker en niet echt heel vers allemaal. Maar goed...betaalbaar en bij het strand. En het onderste appartementje had een soort van euhmmm bijna onzichtbaar patiootje/balkonnetje van 1x0.5 meter aan de achterkant met uitzicht op een ander gebouw en de niet onderhouden tuin van de buren. Dus echt vrolijk werd ik er niet van, maarrrr je kon buiten zitten en het was echt letterlijk 30 meter van het strand. En ik wist natuurlijk nog niet hoe het er van binnen uitzag.
Gelukkig kan het altijd erger... de jongen die denk ik Pools of Russisch ofzoiets was had direct die dag een woning nodig en bovendien maar een budget van 1500$ TOTAAL. En aangezien ze doorgaans 2 maanden deposit willen is 1500$ echt niets. Ik begon hem al langzaam te knijpen maar ik kreeg ineens plaatsvervangend stress voor deze jongen. Gelukkig had ie niets knuffelaars dus ik liet het al gauw los en realiseerde me dat ik helemaal nog niet zo'n stress hoefde te hebben.
Uiteindelijk bleek het tweede appartement gewoon hetzelfde ding te zijn maar bedoelde ze dat ze er twee te huur had :-s
Toen hebben ze op het kantoor nog een half uur rond zitten bellen zonder resultaat dus ben ik weer gegaan.
Ondertussen sloeg de paniek toch wel toe en begon ik spijt te krijgen dat ik Melissa (de zogenaamde family friend van dokter Glen) had afgezegd, terwijl zij mij wel wilde. Na kort beraad met Fokelien kreeg ik dokter Glen aan de telefoon en die zei dat ik even moest gaan ontspannen. Dus ik ben op dokters advies gaan snorkelen. Dat was echt leuk!! Wel een beetje eng omdat het water nog steeds ietsje troebel is van na de regen en je de bodem dus al snel niet meer kan zien. Maar zoooooveel visjes, echt bizar. Banaanvisjes, schaduwvisjes, langgerekte snuitvissen, kanarievisjes (hmmm ik denk dat ik een boek moet kopen met de echte namen), zee-egels met een doorsnee van 30cm en bovenwater op de rots een pelikaan (ook erg leuk om die sochtendsvroeg te zien vissen). Missie ontspanning; geslaagd.
Smiddags nog een ander vrouwtje gebeld voor een appartement en die kon ik smiddags nog bezichtigen. Dus weer in de bus, Fokelien als rechter hand ingeschakeld, maar gigantische file. Toen we een kwartier te laat aankwamen wilde het vrouwtje net wegrijden dus spraken we haar aan, was het net verhuurd.
Vrijdagavond had Frank ineens nog iets wat wel mooi was, maar 1300$. Frank probeert me steeds net iets te dure dingen aan te smeren, maar komt in ieder geval wel met degelijk spul aanzetten. Ook dit. Mooi veilige omgeving, modern gebouw, nette inrichting, supercompleet (mooi servies zelfs), geen bloemetjes bank!! snel internet en satelliet en de hond mocht mee (want die blijft ook wel een issue) en na alle bagger die ik tot nu toe steeds zie vond ik dit toch wel heel acceptabel, Maar ja, wel boven mij budget (ik wil eigenlijk tot 1200$ max) dus iets om over na te denken.
Zaterdag had Blanca de aparte Spaanse dame nog iets, die is elke kee heel druk bezig met van alles en nog wat, maar luistert voor geen meter. Dit was namelijk 2 kamers voor 1350$, dus ik zei dat dat te veel was, maar neeeee er kan heus wel wat van af. Dus toch maar gaan kijken. Ze kwam me oppikken in een 25 jaar oude bak die stonk, barst in de ruit, dingen met ducktape aan elkaar geplakt, gaten, roest, niet echt goeie reclame. Het appartement was een stuk ouder, lelijker, geen leuke buurt, de keuken was niet eens volledig en de eigenaar had helemaal geen interesse in een lagere prijs. Dus ik bedankte de goeie man vriendelijk maar zei dat het gewoon te duur was. Waarop Blanca zei "ze laat het je nog wel weten". Dus ik zei "nee, ik hoef het niet". Goed, dan had ze nog wel wat en daar reden we dan ook nog wel even heen, terwijl we er heen reden zei ze "ja, er mag alleen geen hond,maar het is wel maar 1200$" toen begon mijn geduld toch echt op te raken, ik ga mijn hond toch niet weg doen?? Wat gaan we dan in godsnaam bij dat huis doen?? Toen de boodschap duidelijk was heeft ze me weer terug gebracht en zou ze nog wel verder zoeken. Maar mijn vertrouwen in mevrouw Blanca is ernstig gedaald.
Thuis aangekomen de krant nog even doorgespit. Weinig interessants, behalve een appartementen complex in Betty Estate waar 1- en 2- kamerwoningen te huur zijn vanaf 1200$, huh??? Dat is dat ding waar ik met Frank ben geweest!! (Voor 1300$) Dus maar heel blond nog een keer gebeld en gedaan of ik niet wist dat het datzelfde was en vandaag weer gaan kijken.
Bij aankomst keek de caretaker al heel argwanend, en deed een stuk minder enthousiast dan eergister. Dus ik zei "ohhh ik wist helemaal niet dat het dit was, ik heb het uit de krant!" En toen ik zei dat het daar maar 1200$ was zei hij "nee, deze is 1350$" en toen kwam de eigenaar er ook aan, dus ik zeg " in de krant staat 1200$"... Ja dat was ook wel goed. Dus nog een keer goed bekeken en het is echt wel een fijn appartement. Dus gezegd dat ik het wel wilde, maar dat ik dus wel een hondje had. Nee, dat kon echt niet. Dus ik zeg dat het eergister nog wel kon, nee want hij heeft er al eerder problemen mee gehad blablabla, geluld als brugman, foto's laten zien, verteld hoe makkelijk ze is, dat ik haar niet op het terrein zal laten poepen en als het te veel overlast is ze me eruit mogen gooien (hij houdt gelukkig wel van honden). Hij zou het overleggen met zijn vrouw. Een uur later werd ik gebeld en was het goed. Jeeeeej, het is niet de beste deal, maar het is echt netjes en veilig en 100$ goedkoper dan eergister dus ik ben tevreden en weer helemaal relaxt want de auto is er inmiddels ook, dus de belangrijkste dingen zijn geregeld. Nu kan het ontspannen echt gaan beginnen.

• 16 November 2014 - 19:55

José De Klepper:

GEFELICITEERD !!!
    Foto's graag als het kan! ;-)
    Groetjes

• 16 November 2014 - 20:08

Sara:

Ha Willemijn,

Wat een gedoe zeg, zo,n huis. Maar gelukkig is het gelukt.

Liefs
    Sara

• 16 November 2014 - 21:31

Corry:

Vanuit Steenwijk....
    Batterij was eerst leeg, inloggen lukt niet, maar daar zijn we!!!!
    En jij bent er dus ook!
    Het vinden van een huis gelukt, en dat binnen 2 weken!!!

Super! een dak boven mijn hoofd met oude en nieuw!!!
    xxx

• 16 November 2014 - 21:44

Loes:

Nou ik vind het allemaal snel gegaan hoor! Ben benieuwd naar de foto's. En nu gaan genieten he!
    Liefs Loes

• 17 November 2014 - 15:45

Jos CRAMER:

Dag Willemijn

Ger en ik lezen je verslagen met bijzondere belangstelling. Ook al omdat we zoveel erin herkennen na onze jaarlijkse vacanties op Sint Maarten. Je bent nu aardig geïnstalleerd volgens dit laatste bericht. Aan welke kant van het eiland kijk je over de oceaan uit? Wij zaten de laatste tien jaar in Guana Bay, zoals je misschien wel weet. Fijn dat je het met je collega's goed kunt vinden. Dat is toch wel van heel groot belang, naast huis en haard (niet nodig daar!) en auto.

Hartelijke groet,
    Jos Cramer

• 17 November 2014 - 21:04

Renske:

gaat lekker, goed gedaan!! eigen huisje is wel heeeel fijn, samen met Milou!

• 17 November 2014 - 22:18

Ita Kloos:

hai Willemijn , gelukkig heb ik je verhaal nu kunnen lezen.je moeder had me in het speelweekend nog aangespoord om op internet op zoek te gaan. heel spannend om je nieuwe avontuur te mogen lezen.
    alle succes toegewenst en dank voor je verhaal, lieve groet, Ita

• 18 November 2014 - 11:11

Sandra Willeboordse:

Hallo Willemijn,

gefeliciteerd met je huis en auto. Wat bijzonder dat je "eventjes" kan gaan snorkelen en dan zoveel soorten vissen e.d. ziet. Pauline vindt het fijn dat Milou bij jou is:), maar maakte zich toch wel zorgen of ze het niet koud zou hebben in haar bijna blootje. Corry vertelde dat het erg warm is bij jullie en dat gaf mij visioenen over een Milou in zwembroek met hoedje, zonnebril en een lekker drankje in het zonnetje. Ik vind het heel leuk om je verhalen te lezen en wens je veel plezier op St Maarten.

Groeten van Sandra en Pauline.